Voorbeschouwing Vitesse – Ajax (04-03-2018)

Vitesse – Ajax

Vitesse kwam afgelopen weekend op achterstand in Venlo, waar thuisclub VVV aanvankelijk de sterkere ploeg was. De 2-0 was overigens een foutje van Vitesse-doelman Pasveer. Later in de wedstrijd werd Vitesse wakker en trok het alles recht. De 2-1 was een eigen doelpunt, maar de gelijkmaker van Mount mocht er zijn. Zijn vrije trap belande keurig in het doel. De ploeg van Henk Fraser bezet momenteel de zevende plek in de eredivisie en daar valt maar heel weinig op aan te merken.

Ajax zal vooral balen van zichzelf. De Amsterdammers zijn nog altijd op jacht naar het kampioenschap maar moeten PSV voor zich dulden. Een gelijkspel in eigen huis tegen ADO Den Haag helpt dan niet. Wel moet gezegd worden dat Ajax legio kansen kreeg, maar de bal er niet in wilde. Bij gebrek aan Huntelaar mocht Siem de Jong spelen. Je kunt je afvragen of hij voor Ajax een geschikte speler is in zijn huidige vorm. Na zijn mislukte avontuur in Engeland lijkt het voormalige goudhaantje geen schim meer van de man die in zijn eerdere Amsterdamse periode zo succesvol was. In Arnhem moet Ajax weer winnen om niet echt af te haken.

We kijken naar de laatste zes onderlinge duels tussen Vitesse en Ajax en zien dan dat Ajax vier keer won van de ploeg uit Arnhem. Tweemaal was Vitesse sterker. Een Vitesse in vorm maakt ook zeker kans tegen Ajax. Echter, die vorm missen we een beetje.

Daarom denken wij dat Ajax wint: 1-3.
0
Shares