Voorbeschouwing Vitesse - AZ (26-08-2017)

Voorbeschouwing Vitesse - AZ
De finale van de KNVB-beker 2017 wordt zaterdagavond in Arnhem nog eens dunnetjes overgedaan.

Destijds in De Kuip was Vitesse de sterkste ploeg en wonnen de Arnhemmers onder aanvoering van Ricky van Wolfswinkel hun eerste prijs in de clubhistorie. Van Wolfswinkel is vertrokken en Vitesse – AZ is op papier een boeiende ontmoeting tussen twee subtoppers die zich in het strijdgewoel om de vierde plek willen mengen. Leuk feit is dat de Arnhemmers zich momenteel zelfs koploper van de eredivisie mogen noemen, al is dat deels gebaseerd op het doelsaldo. Toch maakte de ploeg van Henk Fräser een uitstekende indruk. De zes behaalde punten werden ogenschijnlijk zonder problemen binnengehaald. Maar met AZ komt er wel een ploeg met een iets grotere naam op bezoek.

AZ begon de competitie met een verliespartij bij PSV en het verlies van smaakmaker Stengs. In de tweede wedstrijd wonnen de Alkmaarders terecht en eenvoudig van ADO Den Haag. Zorgwekkend is wel de staat waarin Ron Vlaar verkeerd. De verdediger die ooit bekend stond als de onverzettelijke Ron Beton begint scheurtjes te vertonen. Het zou wel eens zijn laatste seizoen op het hoogste niveau kunnen worden. Met de sterkte spitsen van Vitesse (Matavz en Castaignos) zou dit weleens een beslissend feit kunnen zijn.

Van de afgelopen zes ontmoetingen won Vitesse er drie. AZ was twee keer te sterk. Slechts eenmaal viel er gelijkspel te noteren. Wij denken dat Vitesse ook deze wedstrijd wint: 3-2.
0
Shares