Voorbeschouwing Vitesse – FC Twente (29-04-2018)

Vitesse – FC Twente

Vitesse kan komend weekend de populairste club van Nederland worden door FC Twente uit de eredivisie te knikkeren. Daarover later meer. De Arnhemmers kenden een bijzonder seizoen waarin hoogte- en dieptepunten zich kort na elkaar afwisselden. Soms was het voetbal in Arnhem ontzettend leuk, vaak ook ontstellend zwak. Op de achtergrond bleek het huwelijk tussen trainer Fraser en de Arnhemse bestuurders niet al te gelukkig. Maar om hem zijn contract niet uit te laten dienen zo vlak voor het einde leek niet erg chique. Fraser zou immers toch al vertrekken. Maar goed: onder Sturing wil Vitesse de play-offs bereiken. Dat lijkt te gaan lukken.

FC Twente is in korte tijd uitgegroeid tot de minst populaire club van Nederland. De gemiddelde voetballiefhebber heeft toch het gevoel dat de club uit Enschede de hand boven het hoofd werd gehouden toen alle lijken uit de kasten vielen in de Grolsch Veste. Degradatie zou alsnog een gepaste straf zijn volgens velen. En eerlijk is eerlijk: het elftal van FC Twente is zwak, en het beleid dat er achter zit nog zwakker. Drie trainers stonden er dit seizoen voor de groep. De eerste had het niet slechter kunnen doen dan de laatste twee. Daarom is degradatie voor FC Twente nagenoeg onafwendbaar.

Statistieken zijn mooi, maar door de vrije val die FC Twente heeft gemaakt zeggen ze helemaal niks. Vitesse heeft een betere ploeg en zit in een redelijke flow.

Als het zich niet laat intimideren door een vechtend Twente haalt Vitesse komend weekend de trekker over: 3-0.
0
Shares