Voorbeschouwing Vitesse – Feyenoord (11-02-2018)

Vitesse – Feyenoord

Vitesse speelde donderdagavond in Den Haag de wedstrijd tegen ADO. De eerste helft was vooral saai. Pas nadat Becker namens de thuisploeg had gescoord leek Vitesse wakker te worden. Toen was het al te laat, want Den Haag bleef overeind in eigen huis. Een zure nederlaag voor Vitesse-trainer Henk Fraser, die in het verleden nog werkzaam was bij ADO Den Haag. Het zijn sowieso wat zure weken voor Fraser, die het nog een aantal maanden uit moet zingen bij zijn werkgever waar op de achtergrond van alles speelt. En qua voetbal zit het ook niet mee. Een overwinning op Feyenoord kan de Arnhemmers weer een boost geven.

Bij Feyenoord is het dan eindelijk gelukt. Verloren zoon Robin van Persie heeft het net weer gevonden. Donderdagavond was Feyenoord bezig een eenvoudige zege op FC Groningen te boeken toen Van Persie binnen de lijnen kwam. Detail: hij verving Jens Toornstra die daarvoor nog gescoord had. Een minuut later streelde Robin van Persie met zijn voet de bal die wonderschoon in het Groningse doel verdween. De Kuip begon te schudden en sloot de verloren zoon definitief in de armen.

Zondagmiddag nemen Vitesse en Feyenoord het tegen elkaar op in het Gelredome, dat vaak minder sfeervol is dan De Kuip. Als we kijken naar de afgelopen zes onderlinge ontmoetingen zien we dat Vitesse slechts eenmaal won. Feyenoord was vijf keer de sterkste. Laten we eens gek doen.

Dit kan een gelijkspel opleveren als Vitesse weer gaat spelen zoals eerder dit seizoen: 2-2
0
Shares