Voorbeschouwing VVV Venlo - NAC Breda (04-11-2017)

Voorbeschouwing VVV Venlo - NAC Breda
Hoewel FC Utrecht totaal uit vorm was, schakelde VVV Venlo het elftal van Erik ten Hag toch knap uit in de strijd om de KNVB-beker. Het past in het mooie seizoen dat de Limburgers tot dusver hebben. Het team van trainer Maurice Steijn staat twaalfde maar kende een hele goede competitiestart. De tegenstander van zondag is een ploeg waarvan je op voorhand verwacht dat het samen met VVV strijdt tegen degradatie.

NAC is die tegenstander. Het speelde afgelopen weekend gelijk tegen FC Utrecht. Het zal trainer Stijn Vreven tot tevredenheid hebben gestemd. Van NAC bestaat het beeld van een ploeg dat het van de strijd moet hebben. Een misvatting. Spelers als Jose Angel 'Angeliño' Tasende en Thierry Ambrose hebben echt wel kwaliteiten om het waar te maken in de eredivisie. Met de oersterke Karol Mets in de verdediging kun je ook wel thuiskomen. Kortom: een leuke ploeg. Maar voetballend komt NAC te kort om gemakkelijk te overleven. Juist dan moeten er punten gepakt worden tegen naaste concurrenten als VVV Venlo.

Kijkend naar de laatste zes onderlinge ontmoetingen zien we dat VVV drie keer sterker was dan NAC. De Bredanaars wonnen twee keer.

Dat het een keer gelijkspel werd is vast geen toeval. Dat kan het komend weekend ook zomaar worden: 1-1.
0
Shares