Voorbeschouwing VVV-Venlo – Roda JC (29-04-2018)

VVV-Venlo – Roda JC

Leuk! Een Limburgs onderonsje. Een aantal jaren geleden leek het er nog op dat deze wedstrijd tegenwoordig VVV-Venlo – FC Limburg zou heten. Laatstgenoemde zou een fusieclub moeten worden tussen Roda JC, Fortuna Sittard en MVV uit Maastricht. Zo ver kwam het niet en Fortuna is momenteel bezig met een promotiepoging. Knap, want die club komt van heel ver. Wat VVV-Venlo doet is ook heel knap. Al jaren wordt daar rustig gewerkt, staat de club goed bekend en komt er weinig negatief nieuws naar buiten. Misschien is VVV wel de meest sympathieke club van Limburg geworden.

Roda JC speelt dan wel al jaren op het hoogste niveau; allerbest gaat het in Kerkrade zeker niet. Dit seizoen begon dramatisch en lange tijd leek Roda JC degradatiekandidaat nummer één. Toch bleef men rustig en dat verdiende complimenten: trainer Molenaar werd niet ontslagen, maar kreeg contractverlenging. Zo kan het dus ook!

Een spannend potje tussen twee Limburgse teams in geel-zwarte kleuren. De cijfers spreken in het voordeel van Roda JC, maar de laatste ontmoeting werd gewonnen door VVV-Venlo.

Wij gokken op een gelijkspel: 1-1.
0
Shares