Voorbeschouwing Willem II – FC Utrecht (31-03-2018)

Willem II – FC Utrecht

Lange tijd leek Willem II er in Enschede met drie punten vandoor te gaan. Het zou een mooie opsteker zijn geweest: twee overwinningen in een week tijd en daarmee de zorgen ontlopen. Echter, FC Twente kwam via Bijen langszij in de slotfase van de wedstrijd. Ook in deze wedstrijd was Fran Sol succesvol als spits. Het is de vraag waar de Spaanse goaltjesdief volgend seizoen werkzaam zal zijn, want een stapje hogerop lijkt geen probleem voor een spits met zijn kwaliteiten.

FC Utrecht leek zaterdagavond eenvoudig af te rekenen met SC Heerenveen. Het speelde solide en aanvallend en kwam zelfs op voorsprong. Een goal van Mark van der Maarel (zijn derde dit seizoen: net zoveel als in zijn gehele loopbaan voor deze jaargang) luidde echter een slechte periode van de Domstedelingen in waardoor Heerenveen het heft naar zich toe trok en zelfs op voorsprong kwam. De ingevallen Cyriel Dessers maakte in de laatste minuten van de wedstrijd nog 2-2 en daarmee kon Utrecht tevreden zijn.

Willem II is meestal een ploeg waar FC Utrecht het lastig tegen heeft, maar dit jaar zijn de verschillen tussen de ploegen wel heel groot. Utrecht heeft duidelijk beter spelersmateriaal en zal zich vooral moeten focussen op het afstoppen van Sol.

Als dat lukt winnen de gasten: 0-2.
0
Shares