Voorbeschouwing Willem II - NAC Breda (08-12-2017)

Voorbeschouwing Willem II - NAC Breda
Eerlijk is eerlijk. Willem II doet het boven verwachting. Eerder dit seizoen leek het voetbal dat de Tilburgers lieten zien nergens op. Inmiddels heeft trainer Erwin van de Looij de boel op de rit. Afgelopen weekend was er een uitstekende overwinning op Heracles. Fran Sol opende als vanouds de score. En dat zorgde om diverse redenen voor zeer veel Brabantse vreugde. We vinden Willem II momenteel terug op de veertiende plaats in de eredivisie. Het is de vraag waar het gaat eindigen.

Tegenstander van Willem II is NAC Breda komend weekend. Een mooi affiche voor de liefhebber van Hollandse derbies. Deze burenruzie is echt één van de betere derbies in de lage landen. Het kan spoken op de doorgaans zo gezellige tribunes als deze clubs elkaar bestrijden. Zeker NAC zal tegen de Tilburgers hopen op een wedstrijd vol passie en strijd. Dat ligt de Bredanaars namelijk het beste. Iemand die weet hoe je zoiets aanpakt is trainer Stijn Vreven. Hij keert terug van een schorsing en wil zijn positie verstevigen met een overwinning op de rivaal.

Allemaal leuk en aardig, maar NAC staat er natuurlijk niet zo best voor, al deed het zondag goede zaken tegen Excelsior. (3-1 winst) Als we de laatste zes onderlinge wedstrijden bekijken zien we dat NAC twee keer won van Willem II. Maar Willem II won ook twee keer. Kortom: dat zegt niets.

Wij denken dat Willem II de komende editie wint: 3-2. Het wordt vrijdag een heerlijke opening van het voetbalweekend!
0
Shares