Voorbeschouwing Willem II – PSV (10-03-2018)

Willem II – PSV

Willem II verloor afgelopen weekend van SC Heerenveen en moet stiekem een beetje uit gaan kijken. De ploeg uit Tilburg staat op de vijftiende plek met maar vijf punten voorsprong op FC Twente. Dan is een wedstrijd tegen koploper PSV geen fijn vooruitzicht. Ook kwam er deze week nieuws uit de ziekenboeg waar Thomas Meissner zich met een gebroken kuitbeen langdurig zal bevinden. Het zit Willem II niet mee.

PSV was thuis tegen FC Utrecht duidelijk de mindere ploeg, maar won met 3-0. Ook zonder Lozano is de effectief groot in Eindhoven. Langzaam maar zeker lijkt er waardering te komen voor de Eindhovense zakelijkheid. Spectaculair is het nooit met PSV, effectief vaak wel. Het team van Philip Cocu staat al de hele competie bovenaan en na het verlies van Ajax bij Vitesse moet het wel raar lopen als PSV geen kampioen wordt. En de kampioenswedstrijd kan zomaar in Eindhoven worden gespeeld tegen… Ajax.

Maar dan moet er eerst van Willem II gewonnen worden. Gezien de statistieken mag dit geen probleem opleveren. Van de laatste zes ontmoetingen tegen PSV won Willem II er geen een.

Tweemaal was het gelijkspel. Kortom, een Eindhovens feestje in Tilburg: 0-4.
0
Shares