Voorbeschouwing Willem II – Roda JC (25-02-2017)

Willem II – Roda JC

Bij Willem II zullen ze Roda JC graag laten verliezen. Na het door de Tilburgers gewonnen bekerduel van eind januari gingen de Limburgers in protest. Overigens zonder resultaat, maar daar moet je bij een fanatieke Willem II-fan niet mee aankomen. Willem II staat op de veertiende plek in de eredivisie en dreigt het seizoen als grijze muis af te gaan sluiten. Een overwinning op Roda JC kan daarbij helpen.

Roda JC verloor afgelopen weekend kansloos in eigen huis van FC Utrecht. Dat was ook terecht, want Utrecht was op alle fronten de betere ploeg. Het is aan de zwakte van Sparta te danken dat Roda JC niet op de laatste plaats in de eredivisie staat, ondanks het feit dat de Limburgers het de laatste weken wel weer aardig deden. In de nacompetitie maakt Roda JC natuurlijk kans op lijfsbehoud, dus dat zal momenteel de doelstelling zijn in Kerkrade.

Als wij kijken naar de laatste zes onderlinge duels tussen deze ploegen, zien we dat Willem II viermaal de sterkste was. Eén keer werd het gelijk en ook Roda JC won een keer.

De verwachting is dat deze lijn wordt doorgezet: Willem II wint met 2-0.
0
Shares