Voorbeschouwing Willem II – VVV Venlo (07-02-2018)

Willem II – VVV Venlo

Ga er maar aan staan. Spelen tegen Sparta en weten dat iedereen buiten Tilburg de stille hoop heeft dat de Rotterdammers winnen. Want: Sparta is zo’n sympathieke club en onder Dick Advocaat moet er toch een keer gewonnen worden. Dat laatste lukte dus afgelopen zondag tegen Willem II dat het seizoen zwak begon maar de weg omhoog leuk gevonden had. Er is ook geen man overboord. Willem II gaat toch niet in de problemen komen?

VVV-Venlo bestaat deze periode 115 jaar. Dat moet gevierd worden, zo dacht de ploeg van Maurice Steijn. Omgeven door speciale spandoeken en gehuld in een fraai jubileumshirt werd huidig landskampioen Feyenoord over de Limburgse knie gelegd, al duurde het tot de achtentachtigste minuut voordat Leemans de bal achter doelman Jones schoot. De uitbarsting in De Koel was er een vol vreugde. VVV zal met een uitstekend gevoel naar Willem II afreizen.

Als we kijken naar de afgelopen zes onderlinge ontmoetingen tussen Willem II en VVV Venlo zien we dat de thuisploeg het over het algemeen niet makkelijk heeft tegen de Venlonaren. Maar liefst drie keer won VVV. Eenmaal slechts mochten de tricolores juichen.

Wie er komende speelronde mag juichen zal moeten blijken. Wij denken aan een gelijkspel: 1-1.
0
Shares