Voorbeschouwing ADO Den Haag – SC Heerenveen (09-03-2019)

ADO Den Haag – SC Heerenveen

Het was allemaal niet best wat De Graafschap en ADO Den Haag vrijdagavond lieten zien. Positieve uitzondering op de regel was Becker. Hij maakte het De Graafschap met zijn snelheid regelmatig lastig en kreeg de kers op de taart met zijn doelpunt. Het was echter niet genoeg voor een overwinning omdat El Bebli namens de Superboeren ook doel trof. ADO Den Haag is het dit seizoen net niet. De club zal niet direct in de problemen komen, maar het is ook allemaal niet om over naar huis te schrijven in Den Haag.

SC Heerenveen is ook bezig aan een seizoen waarin het allemaal net niet lukt. En dan is een 4-2 overwinning op Willem II een welkom resultaat. De Friezen behaalden dat resultaat zondagmiddag. Doelpunten van Vlap, Lammers (2, waarvan één strafschop) en Rienstra zorgden voor een feestje in het Abe Lenstra Stadion. Het zorgde er voor dat Heerenveen weer meedoet om de Play-offs met als doel Europees voetbal te behalen.

ADO heeft kan dat soort ambities langzaamaan laten varen. Het heeft zelfs nog een aantal punten nodig om nacompetitie voor degradatieplaatsen te voorkomen.

Het thuisvoordeel kan ADO weleens de doorslag geven in de wedstrijd tegen Heerenveen: 2-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares