Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag (02-12-2018)

Ajax – ADO Den Haag

Ajax is weer bezig een club te worden waar je trots op kunt zijn. Na jaren van bestuurlijke onrust en mindere sportieve prestaties gaat het nu goed in de Johan Cruijff Arena. Hoe curieus is dat? In elk geval zou Cruijff glimlachend hebben toegekeken naar de ontwikkeling van jonge spelers die zowel bij Ajax als in het Nederlands elftal laten zien over uitstekende kwaliteiten en genoeg Amsterdamse bluf te beschikken. De overwintering in de Champions League is een wereldprestatie van het elftal van Erik ten Hag. Die blijft echter nuchter en weet: er is nog geen prijs gewonnen.

ADO Den Haag dan. Het team van Fons Groenendijk staat op de tiende plaats na een veelbelovende competitiestart. Het zal vooral blij zijn met El Khayati. Hij was bij veertien van de zeventien doelpunten betrokken en drukt daarmee een gigantisch stempel op alles wat Haags is. Het is de vraag of de aanvaller ook tegen Ajax zo belangrijk kan zijn.

De Amsterdammers kregen namelijk maar één doelpunt tegen in de laatste zeven duels. Vorig seizoen werd het 0-0 in de wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag.

Dat zal dit jaar anders zijn. Wij denken dat Ajax gewoon weer wint: 3-0.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares