Voorbeschouwing Ajax – AZ (07-10-2018)

Ajax – AZ

Ajax – AZ is een interessant duel dat komend seizoen op het programma staat. De Amsterdammers staan tweede achter PSV en zijn op jacht naar de koppositie en AZ, dat momenteel vijfde staat, wil de elite uitdagen.

Ajax speelde in München knap gelijk tegen het grote Bayern (1-1) en er had zelfs meer in gezeten voor de Amsterdammers. In de competitie werd zaterdagavond Fortuna Sittard verslagen (0-2). Ook positief is de terugkeer van Dolberg bij Ajax. Het talent was lange tijd geblesseerd maar heeft weer minuten gemaakt in de hoofdmacht. Erik ten Hag zal tevreden zijn.

Tegenstander AZ speelt, net als Ajax, uitstekend voetbal. Het is leuk om naar te kijken en levert meestal punten op. Tegen PEC Zwolle was dat afgelopen weekend maar één punt en dat is toch positief voor het team van PEC-trainer John van ’t Schip. AZ-collega John van den Brom zal daar anders over denken. Het lijkt er overigens op dat Van den Brom aan zijn laatste jaar bij AZ bezig is. De trainer, die wordt genoemd als opvolger van Dick Advocaat bij FC Utrecht, wil zijn periode in Alkmaar vast goed afsluiten.

Wij denken dat Ajax-AZ een leuke wedstrijd kan worden met twee teams die willen voetballen. Ook denken wij dat Ajax sterker is dan AZ en in de eigen Johan Cruijff Arena zal winnen: 3-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares