Voorbeschouwing Ajax – Excelsior (13-04-2019)

Ajax – Excelsior

Ajax won afgelopen weekend zonder veel problemen met 1-4 in Tilburg waar Willem II de tegenstander was. Van de Beek, Ziyech en Veltman scoorden namens de Amsterdammers terwijl Heerkens middels een eigen doelpunt de helpende hand toestak. Als dit een voorbode voor de bekerfinale van volgende maand is, kan Ajax alvast een prijs bijschrijven.

Komende speelronde neemt Ajax het in de eredivisie op tegen Excelsior, maar eerst zijn alle ogen gericht op de ontmoeting met Juventus in de Champions League. Het is de vraag hoe Ajax die doorstaat en of het tegen de Rotterdammers kan doen wat er moet gebeuren in de strijd om de kampioensschaal. Dat PSV afgelopen weekend punten liet liggen in Arnhem is in elk geval een mooie opsteker voor de huidige koploper van de eredivisie.

Excelsior zelf verloor in Groningen van de plaatselijke FC en is afgezakt naar een meer dan bedenkelijk niveau. Zeventiende staan de Rotterdammers die tussentijds ook trainer Poldervaart zagen vertrekken. Dit nieuws werd nogal lichtjes opgepikt. Men pakte een glas, deed een plas en alles bleef zoals het was. Excelsior ten voeten uit, maar er moet wel iets gebeuren: anders zijn de problemen echt niet meer te overzien.

Ajax is natuurlijk de grote favoriet, maar na Juventus met supersterren als Ronaldo binnen de gelederen ligt onderschatting op de loer. Toch zien wij het elftal van Erik ten Hag winnen: 4-0.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares