Voorbeschouwing Ajax – FC Emmen (05-08-2018)

Ajax – FC Emmen

Na afloop van de uitwedstrijd van Ajax tegen VVV-Venlo ging het voornamelijk over de VAR. Volgens sommigen hadden de Amsterdammers wel erg veel profijt gehad van het nieuwe systeem. Feit is dat Ajax in Limburg de eerste overwinning van het seizoen behaalde op moeizame wijze. Waar Ajax in Europese duels goed en attractief voetbal laat zien, is het in de eredivisie tot op heden magertjes. Kind van de rekening lijkt Donny van de Beek nu te zijn. Maar zijn kans komt echt wel weer. De zwak invallende Labyad heeft nog een lange weg te gaan als hij de harten van het Amsterdamse publiek wil veroveren.

FC Emmen mocht een week lang genieten. De stad zal elke nacht met een tevreden gevoel in slaap zijn gedommeld na de overwinning op ADO Den Haag in de eerste ronde. In de tweede ronde kwam AZ uit Alkmaar op bezoek. Dat bleek andere koek. Het 1-4 verlies is natuurlijk geen schande. Het is knap dat Emmen tot nog toe telkens het net weet te vinden.

In de eredivisie uit tegen Ajax. Het is voor menig Emmenaar even wennen, maar ook een droom die uitkomt. Stiekem zullen er zelfs Emmen-fans zijn die hopen op een Drentse overwinning.

Dat zien wij echter niet gebeuren omdat Ajax een sterkere selectie heeft: 3-0.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares