Voorbeschouwing Ajax – FC Groningen (15-09-2018)

Ajax – FC Groningen

Ajax won in de laatste speelronde met 4-0 van Vitesse. Dat was opvallend omdat de Amsterdammers het vaak lastig hebben in Arnhem en bovendien wetende Vitesse een goed elftal heeft. Toch had Ajax geen problemen met Vitesse en voetbalde het met plezier op een ontspannen manier naar een overwinning. Tel daar de goede Europese wedstrijden bij op en we kunnen concluderen dat Erik ten Hag de boel op de rit lijkt te hebben in de Johan Cruijff Arena.

Huntelaar is in de herfst van zijn loopbaan nog altijd dodelijk voor de goal en Ziyech (die heeft aangegeven dit seizoen bij Ajax te blijven) en Tadic weten het net te vinden. De jonge talenten Van Beek, De Ligt en De Jong staan hun mannetje en hebben wat meer ervaring. Dat wordt een leuke strijd met PSV om het kampioenschap.

Voor FC Groningen is het een zware tijd. De zo gewenste trainer Danny Buijs behaalt ook niet de resultaten waar men op hoopte en er wordt wekelijks slecht gespeeld. Het elftal is onherkenbaar voor het publiek en staat op een treurige zestiende plaats op de ranglijst. Degradatievoetbal in de Euroborg? Het is de nachtmerrie van directeur Hans Nijland.

Afgelopen wedstrijd verloor Groningen met 0-1 van PEC Zwolle. Ajax is van een veel hoger niveau. In eigen huis zullen de Amsterdammers wel winnen: 4-0.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares