Voorbeschouwing Ajax – Feyenoord (28-10-2018)

Ajax – Feyenoord

Aanstaande zondag staat de enige echte klassieker van de eredivisie op het programma: Ajax – Feyenoord. Thuisploeg Ajax kende een uitstekende generale repetitie door in het Abe Lenstra Stadion SC Heerenveen met 4-0 te verslaan. Al snel in de wedstrijd kwamen de Amsterdammers op voorsprong door een prachtige goal van Schone. Daarna werd de voorsprong rap uitgebouwd. Ajax swingt als een ploeg die meedoet om het kampioenschap, maar heeft met PSV een geduchte concurrent.

Feyenoord daarentegen kunnen we nauwelijks nog een kampioenskandidaat noemen. Het ontbeert de ploeg van Giovanni van Bronckhorst aan kwaliteit. In de eigen Kuip werd zondag weliswaar gewonnen van PEC Zwolle, maar PEC is toch van een ander kaliber dan Ajax en PSV. De doelpunten van Clasie, Jörgensen en Berguis zorgden natuurlijk wel voor vreugde in Rotterdam. Zo werd namelijk bewezen dat het bij Feyenoord niet allemaal draait om Robin van Persie. Er zijn er meer die kunnen scoren.

En dat geldt ook voor Ajax waar zowel Huntelaar als Dolberg weten hoe ze een doelpunt moeten maken. Positief is dat ook de middenvelders regelmatig een doelpuntje meepikken. Dat brengt trainer Ten Hag soms in de problemen, maar dat noemen we een luxeprobleem.

Die luxe heeft collega Van Bronckhorst niet. Ajax zal in de eigen Arena winnen: 2-0.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares