Voorbeschouwing Ajax – Fortuna Sittard (10-03-2019)

Ajax – Fortuna Sittard

Ajax heeft zich de afgelopen periode overal op gericht behalve de eredivisie. De Amsterdammers versloegen Feyenoord in de halve finale van de KNVB-beker en gingen in de Champions League op bezoek bij Real Madrid. De wedstrijd tegen PEC Zwolle moest er voor verzet worden en dus heeft Ajax een wedstrijd minder gespeeld dan PSV en kan het komend weekend geen koploper worden. Enkele dagen later kan dit wel, al is Ajax ook afhankelijk van de resultaten die PSV boekt. Voorlopig is er nog niets beslist in de strijd om het landskampioenschap.

Fortuna Sittard ging zondagavond hard onderuit bij AZ. Bij rust stonden de Limburgers nog met 1-2 voor dankzij doelpunten van Lamprou en Novakovich, maar in de tweede helft was AZ oppermachtig en zo eindigde de wedstrijd in 4-2 in het voordeel van de Alkmaarse ploeg. Hierdoor staat Fortuna Sittard op de dertiende plaats en is het nog niet uitgespeeld. Het spreekt vanzelf dat de club de degradatieplaatsen graag wil ontlopen.

Ajax speelt in eigen huis tegen Fortuna Sittard. Dat mag geen problemen opleveren voor de Amsterdammers. Ook niet na een midweekse ontmoeting met de sterren uit Spanje.

Wij denken dus dat de thuisclub wint: 4-0.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares