Voorbeschouwing Ajax – PSV (31-03-2018)

Ajax – PSV

Hoe geslaagd is het seizoen van Ajax als er aan het einde van de rit geen kampioensschaal omhoog getild kan worden in Amsterdam? Dan heb je de wereld laten opkijken met een galavoorstelling tegen Real Madrid, jonge talenten opgeleid die voor heel veel geld worden verkocht en veel geld verdiend in Europa, maar je mag nauwelijks zilverwerk in de prijzenkast zetten.

Natuurlijk maakt Ajax nog kans op de KNVB-beker, en op papier kunnen de Amsterdammers de triple nog in de wacht slepen, maar de wisselvalligheid van het elftal van Ten Hag is enorm! Er wordt in de eigen competitie vaak puntverlies geleden. En als de anderen dan wel punten pakken word je geen kampioen.

Bij PSV zullen ze wel blauw liggen van het lachen. Dan heb je een kampioensconcurrent die in vorm mee kan met alle grote ploegen ter wereld, maar zie je ook dat die ploeg op mindere dagen punten verliest tegen ploegen als Heerenveen en AZ. Ja, dan kun je je veroorloven om zo nu en dan een puntje te laten liggen in Emmen of op andere plaatsen waar mindere goden actief zijn. In Eindhoven maakt men al voorzichtig plannen voor een kampioensfeest. Een overwinning op Ajax zou die plannen alleen maar concreter maken.

Ajax in topvorm is onverslaanbaar in Nederland, maar juist in Nederland is die topvorm vaak ver te zoeken.

Of kan Ten Hag zijn team optimaal klaarstomen? Dan wint Ajax vrij eenvoudig: 3-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares