Voorbeschouwing Ajax – SC Heerenveen (20-01-2019)

Ajax – SC Heerenveen

Ajax ging met een uitstekende overwinning op FC Utrecht als nummer twee van de eredivisie de winterstop in. Het zal de Amsterdammers frustreren dat ze met de beste selectie sinds jaren niet de nummer één van het land zijn momenteel. Met grote talenten en aantrekkelijk voetbal doet Ajax het enorm goed dit seizoen. In de winterstop met Magallan en Traore aangetrokken om de selectie te versterken terwijl op het moment van schrijven het vertrek van Maximilian Wober op de loer ligt. Volgens bronnen vertrekt hij voor twaalf miljoen euro naar Sevilla.

Bij Heerenveen gaat Morten Thorsby vertrekken. Vanaf komende zomer speelt de Noorse middenvelder bij Sampdoria. Het is onrustig in Friesland. Zowel organisatorisch als sportief is het geen prettig seizoen in het Abe Lenstra Stadion waar steeds vaker negatieve berichten te horen zijn. Laten wij het bij het sportieve gedeelte houden. De tiende plek past niet bij het ambitieniveau van de Friezen, maar wel bij het vertoonde spel. Het is bij vlagen heel aardig, maar vaker rommelig en wisselvallig.

Ajax is in eigen huis nauwelijks te kloppen. En als dan een wat onzeker Heerenveen naar Amsterdam komt kun je spreken van een kansloze missie.

Op papier dan. Wij lezen mee: 4-0.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares