Voorbeschouwing Ajax – Vitesse (23-04-2019)

Ajax – Vitesse

Moeizaam, dat was het woord dat van toepassing was op de overwinning die Ajax zaterdagavond behaalde op FC Groningen. Pas in de slotfase pakten de Amsterdammers de drie punten na een goal van Klaas Jan Huntelaar. Diezelfde Huntelaar haalde overigens het einde van de wedstrijd niet. Groningen kreeg nog een aantal goede mogelijkheden, maar wist niet tot scoren te komen. Het kan verkeren. Van jubel en terechte complimenten tegen Juventus tot een stroeve driepunter in de Martinistad. Maar goed: achteraf zal niemand er in Amsterdam wakker van liggen. Ajax deed wat het moest doen en ligt nog altijd op kampioenskoers terwijl het ook nog meedoet in de Champions League en de beker.

Bij nummer zes Vitesse ligt dat anders. Echte prijzen zijn er niet meer te halen, maar plaatsing voor de play-offs lijken een formaliteit te worden voor de Arnhemmers. Afgelopen weekend kwam Vitesse al na een klein half uur spelen met tien man te staan toen Büttner een rode kaart kreeg. Desondanks won Vitesse met 4-1 van PEC Zwolle, mede door drie goals van Bryan Linssen.

In Arnhem zouden ze Ajax maar wat graag een tik geven in de strijd om de titel, maar eerlijk is eerlijk: een Ajax in vorm is voor bijna geen enkele Nederlandse club te verslaan.

Wij schrijven op: 3-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares