Voorbeschouwing AZ – Ajax (17-03-2019)

AZ – Ajax

AZ speelde in een nare ambiance gelijk tegen PEC Zwolle. Het weer was guur en kil. De wedstrijd zorgde ook al niet voor veel warmte. Tweeëntwintig voetballers verlangden vooral naar een warme douche en hun huis. Dat deed het voetbal natuurlijk geen goed. AZ kan leuk voetballen, maar is soms wat wisselvallig. Dat moet er in de toekomst uit als het een gerichte aanval op de top drie wil doen.

Bij Ajax, nee in heel Amsterdam, gaat het voornamelijk over de geweldige prestatie die werd geleverd in Madrid toen het grote Real werd verslagen. Een prestatie van formaat! De manier waarop dit ging was hartverwarmend. Tadic speelde de beste wedstrijd uit zijn leven en jonge talenten als De Jong speelden alsof ze al jaren gewend zijn Real Madrid te vernederen in het imposante Bernabeu stadion. En daarna ook ‘gewoon’ Fortuna Sittard verslaan. Dat is knap. Twee goals van Tadic en twee van de kersverse Braziliaanse international Neres maakten er 4-0 van. Nu volgt de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle en daarna het treffen met AZ in Alkmaar.

Allemaal prachtig wat Ajax laat zien, maar de Amsterdammers staan nog steeds op de tweede plaats. Een misstap van de PSV-ers zal nodig zijn om kampioen te worden.

Zelf moet Ajax blijven winnen, te beginnen komend weekend van AZ. Wij denken dat dat lukt: 0-3.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares