Voorbeschouwing AZ – FC Utrecht (19-01-2019)

AZ – FC Utrecht

Nummer zeven AZ had graag op de positie van FC Utrecht gestaan, maar kende een wat zwakke eerste seizoenshelft. Het team van de vertrekkende trainer John van den Brom stelt teleur, maar heeft een aantal goede spelers verloren in de zomertransferperiode. Het is de nu de vraag of de club uit Alkmaar een wederopstanding zal beleven of zich neer moet leggen bij een mindere jaargang in de eredivisie. Uiteindelijk zal AZ zich wel plaatsen voor de Play-Offs. En wie dan de langste adem heeft kan zomaar Europa in gaan.

Dat geldt ook voor FC Utrecht, al heeft de club van Frans van Seumeren wel de doelstelling zo hoog mogelijk te eindigen. Na een belabberde seizoensstart waarin veel punten werden verloren werd Dick Advocaat aangesteld. Hij loodste Utrecht naar de vierde plaats in de winterstop, maar maakte onlangs bekend dat hij volgend seizoen niet werkzaam is in de Domstad. Opmerkelijk detail is dat John van den Brom wordt genoemd als nieuwe trainer van FC Utrecht. De club versterkte zich overigens verrassend door Utrechter Riechedly Bazoer op huurbasis naar de Galgenwaard te halen.

Utrecht heeft het vaak lastig in Alkmaar, maar wil 2019 goed beginnen na de nederlagen tegen Feyenoord (beker) en Ajax vlak voor de winterstop.

Dat wordt lastig. En wij? Wij denken aan een gelijkspel: 1-1.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares