Voorbeschouwing AZ – Feyenoord (16-09-2018)

AZ – Feyenoord

AZ verloor in de vorige speelronde met 3-2 van Heracles Almelo. Dat hadden niet veel mensen voorzien. De ploeg uit Alkmaar kende een offday en gaf niet thuis. Doelpunten van Boadu en Johnsen maakten het nog even spannend, maar de tukkers waren uiteindelijk de winnaars. Van paniek is in Alkmaar geen sprake. Het elftal van John van den Brom zit prima in elkaar en kan dit seizoen meestrijden om een derde plek.

Wie ook derde zou kunnen worden is Giovanni van Bronckhorst, althans: zijn elftal dan. Feyenoord kende een moeizame periode bij aanvang van de competitie, maar het spreekwoordelijke lek lijkt boven in de havenstad. Er werd gewonnen van NAC Breda en lastpakken zijn uit de selectie gegaan. Positivo Robin van Persie maakt zich niet langer belachelijk met rare uitspraken maar scoort er op los en het zit een beetje mee. Dat laatste was van toepassing toen NAC-doelman Benjamin van Leer die de bal ongelukkig tegen zich aankreeg en zo een Rotterdamse goal veroorzaakte. De Kuip heeft weer wat te juichen. Maar AZ is van een ander kaliber dan het team uit Breda.

Dit is waarschijnlijk de meest interessante wedstrijd in speelronde vijf. AZ staat op de vierde plaats en Feyenoord is de nummer drie. Dat wil AZ graag omdraaien en daar hebben de Alkmaarders het team ook voor. Feyenoord zal daar anders over denken.

Hoe het afloopt? Wij denken aan een kleine overwinning voor AZ: 2-1.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares