Voorbeschouwing AZ – Fortuna Sittard (03-03-2019)

AZ – Fortuna Sittard

AZ sloot zondag het eredivisieweekend af met een nederlaag tegen Willem II. De Tilburgers stonden lange tijd met 2-0 voor, maar een doelpunt van Guus Til maakte het in de slotfase nog spannend. Ondanks alles moesten John van den Brom en zijn spelers genoegen nemen met een negatief resultaat en puntloos de reis van Tilburg naar Alkmaar aanvangen. Dat is jammer, want AZ had de mogelijkheid op te rukken naar de derde plaats. Dat dit niet gelukt is kun je geen ramp noemen: AZ is gewoonweg bezig aan een uitstekend seizoen.

Dat geldt overigens ook voor Fortuna Sittard. Je moet alles in perspectief zien. Fortuna Sittard was jarenlang meer dood dan levend, maar stond telkens op. Afgelopen zomer was er promotie en sindsdien doet Fortuna Sittard gewoon mee in de eredivisie. Het staat op een, betrekkelijk veilige, twaalfde plaats. Dit ondanks een nederlaag in het duel met Heerenveen van afgelopen weekend.

Fortuna Sittard reist komend weekend af naar Noord-Holland waar AZ op de Limburgers wacht. AZ heeft nog steeds veel ambitie en wil zich revancheren voor de nederlaag tegen Willem II.

Het wordt voor Fortuna dus een zware dobber. Onze voorspelling? 3-1 voor AZ.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares