Voorbeschouwing AZ – NAC Breda (12-08-2018)

AZ – NAC Breda

AZ mag de eerste competitieronde op zondagmiddag in eigen huis afsluiten tegen NAC Breda.

De gemiddelde supporter van de Alkmaarders zal niet blij zijn met de afgelopen weken waarin eerst Wout Weghorst en daarna Alireza Jahanbaksh vertrok. Het duo was vorig seizoen goed voor veel doelpunten en doelpunten zijn nodig om tot prestaties te komen. Toch zou AZ zichzelf niet zijn als het allemaal weer goed komt en er een oplossing gevonden wordt.

Bij NAC Breda leverde Stijn Vreven vorig seizoen een wereldprestatie door niet te degraderen. Als dank werd zijn contract niet verlengd. Het is nu wel heel makkelijk om te kijken of de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag op zijn plaat gaat. De oud-verdediger van ondermeer FC Utrecht en PSV heeft zich bij Excelsior gepresenteerd als een goede trainer die zijn ploeg leuk laat voetballen en kan presteren. Als hij de tijd krijgt om er in Breda wat van te maken komt het vast goed met NAC.

AZ heeft op papier natuurlijk een betere ploeg dan NAC. Maar tot nog toe valt het allemaal nog niet op zijn plaats in Alkmaar. NAC kan wel eens gaan stunten door onverwacht een punt op te halen in het AFAS Stadion.

Wij gokken dus op: 2-2.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares