Voorbeschouwing AZ – SC Heerenveen (28-10-2018)

AZ – SC Heerenveen

Wat zal AZ zaterdagavond gebaald hebben toen het na de wedstrijd tegen FC Utrecht de Domstad puntloos verliet. Hoewel het niet groots was wat de Alkmaarders op de mat legden, waren de speler van trainer John van den Brom wel de bovenliggende partij geweest. Grootste schlemiel was Ricardo van Rhijn die de bal op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman werkte en zo de wedstrijd besliste in het voordeel van Utrecht. Het moge duidelijk zijn: AZ is uit op wraak.

Dan moet het wel afrekenen met SC Heerenveen. Ook de Friezen kregen een deksel op de neus, al was hier gewoon sprake van een flink verschil in kwaliteit. Ajax won volkomen terecht met 4-0 waardoor Heerenveen nu op de dertiende plek in de eredivisie staat. Alles ligt nog redelijk dicht bij elkaar, maar het ambitieniveau zal in het Abe Lenstra Stadion toch hoger liggen dan dat. Toch hoeft trainer Olde Riekerink zich nog geen zorgen te maken. Al is een overwinning in Alkmaar zeer welkom.

AZ en SC Heerenveen zijn allebei ploegen die meer kunnen dan dat ze tot op heden laten zien. Je mag dus verwachten dat de prestigedrang groot is. Dat kan leuk worden.

Veel doelpunten? En dan een thuisoverwinning: 3-2.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares