Voorbeschouwing De Graafschap – Ajax (15-05-2019)

De Graafschap – Ajax

De Graafschap had graag vandaag afscheid genomen van cultheld Henk de Jong, maar de superboeren zijn veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Is dat onverwacht? Nee. Is dat vreemd? Ook niet. Is dat jammer? Ja, zou je zeggen. De Graafschap is een club die de potentie heeft van een degelijke middenmoter in de eredivisie. Want als er ook maar vier keer een bal zonder tussenkomst van een tegenstander wordt rondgespeeld, gaat het leven in de achterhoek en wordt heel Doetinchem voetbalgek. We gunnen het ze enorm.

Ajax zal waarschijnlijk na deze wedstrijd officieel de kampioen van de eredivisie zijn. En dat lijkt ons terecht. Niet omdat Ajax in de competitie onbetwist de sterkste ploeg was, maar gezien het hele seizoen heeft Ajax toch het meeste gepresteerd en letterlijk vriend en vijand verrast en vreugde bezorgd. Een jonge ploeg met zeer talentvolle spelers werd aangevuld met de nodige ervaring en kwam tot grote hoogtes. Nog geen week geleden ging iedereen er nog van uit dat de Amsterdammers zelfs zouden doordringen tot de finale van de Champions League. Het liep anders…

Maar wat een wereldprestatie! Ajax heeft het voetbalseizoen kleur gegeven en wordt daarom woensdagavond officieel kampioen.

Wij denken dat de Amsterdammers met 0-4 winnen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares