Voorbeschouwing De Graafschap – AZ (06-04-2019)

De Graafschap – AZ

De Graafschap ging in de doordeweekse speelronde met 1-0 onderuit bij FC Groningen. Namens de noorderlingen deed Gladon De Graafschap de spreekwoordelijke das om. De Graafschap staat op de zestiende plaats en wil zo graag omhoog om nacompetitie te ontlopen. Het zou een geweldige prestatie zijn. En gezien de huidige vorm van concurrent Excelsior zien wij nog mogelijkheden ook.

AZ speelde ietwat verrassend gelijk tegen Vitesse. In een vermakelijk duel werd het 2-2. De Alkmaarse treffer werden gemaakt door Vlaar en Koopmeiners. AZ is de huidige nummer drie van de eredivisie en staat in die hoedanigheid een punt voor op Feyenoord dat aast op de plek waar het traditioneel toch hoort. Het zou natuurlijk een prachtige stunt zijn als AZ in het laatste jaar van trainer John van den Brom als derde weet te eindigen.

Twee trainers die aan hun laatste wedstrijden van het seizoen bezig zijn, staat tegenover elkaar. Dat zegt helemaal niets. De kwaliteit op het veld doet dat uiteraard wel. En dan zien we dat AZ een betere spelersgroep heeft dan de club uit Doetinchem.

Wij voorspellen daarom een uitoverwinning voor de Alkmaarders: 0-3.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares