Voorbeschouwing De Graafschap – FC Emmen (23-04-2019)

De Graafschap – FC Emmen

Aan De Graafschap kun je nauwelijks een hekel hebben. De supporters zijn er bloedfanatiek maar eigenlijk vriendelijke mensen, het stadion ligt prachtig en van oudsher speelt De Graafschap altijd leuk voetbal. Of tenminste, dat probeert het… En denk eens aan de spelers die in Doetinchem zijn doorgebroken tot het betaalde voetbal?

Toch moeten we vrezen voor een eredivisie zonder De Graafschap volgend jaar. Het gaat allemaal moeizaam op de Vijverberg waar VVV-Venlo zaterdag nog met 4-1 te sterk bleek. Volgens trainer Henk de Jong heeft hij een eerste divisieploeg. Wie dat in ogenschouw neemt kan alleen concluderen dat De Graafschap het, ondanks die laaggeklasseerde plaats ,heel aardig doet.

Ook medepromovendus FC Emmen doet het aardig. Meer dan dat zelfs. De Drentenaren staan keurig op de veertiende plaats en in stadion De Oude Meerdijk kan het soms spoken. Dat ondervond ook FC Utrecht dat zelf zwak speelde en met 2-0 onderuit ging. De gevierde mannen bij Emmen waren De Leeuw en Veendorp. En zo deed FC Emmen een belangrijke stap in de richting van direct lijfsbehoud op het hoogste nationale niveau.

De gunfactor ligt bij beide ploegen en beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken.

Wij denken dat het thuisvoordeel de doorslag kan geven: 1-0.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares