Voorbeschouwing De Graafschap – NAC Breda (01-02-2019)

De Graafschap – NAC Breda

Het duel tussen De Graafschap en NAC is natuurlijk uitermate interessant om te volgen in het kader van de strijd tegen degradatie. NAC staat immers op de laatste plaats terwijl De Graafschap maar één punt meer heeft en een plek hoger staat dan de club uit Breda. Bij winst voor de uitploeg wordt het stuivertje wisselen.

En De Graafschap is wel zo’n club waar iedereen een beetje van lijkt te houden. Bij de Superboeren is de beleving puur en prachtig. Maar eerlijk is eerlijk: voetballend is het niet al te spectaculair wat de trouwe fans in Doetinchem wordt voorgeschoteld.

Dat is het trouwens in Breda ook niet. En ook daar zijn de supporters van een bijzonder soort. Door dik en dun steunen zij hun club, maar onder Mitchell van der Gaag draait NAC een moeizaam seizoen. Dat is de trainer overigens niet aan te rekenen. In Breda zijn de beleidsbepalers al jaren aan het falen. Doodzonde.

Een voorspelling voor deze wedstrijd is lastig. Beide ploegen zijn grillig, maar NAC lijkt iets meer kwaliteit in huis te hebben. Toch kan NAC op een slechte dag ingepakt worden. Daarom neigen wij naar een gelijkspel waar beiden niet veel mee op zullen schieten: 1-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares