Voorbeschouwing De Graafschap – VVV-Venlo (15-09-2018)

De Graafschap – VVV-Venlo

Speelronde vijf begint op vrijdagavond met een leuk duel. Tenminste, daar hopen we op. De Graafschap promoveerde afgelopen zomer naar de eredivisie en doet het helemaal niet slecht. Op de Vijverberg staat het publiek er altijd achter waardoor het sowieso prettig is om een wedstrijd van de Superboeren te bezoeken. De ploeg uit Doetinchem speelde in de laatste wedstrijd gelijk tegen medepromovendus FC Emmen. Doelpuntenmaker Serarens begint een kleine sensatie te worden. Deze typische goaltjesdief weet het net wel heel makkelijk te vinden.

VVV-Venlo huurde onlangs Patrick Joosten van FC Utrecht. Het bleek een goede keuze, want Joosten was verantwoordelijk voor de goal waarmee VVV gelijk wist te spelen tegen SC Heerenveen. Dat is een prima prestatie van de ploeg die een week eerder ook al gelijk wist te spelen in de Utrechtse Galgenwaard (1-1). VVV-Venlo ontpopt zich tot de uitdager van de subtop. Dat is een verdienste van Maurice Steijn die zijn team uitstekend laat spelen ondanks de ietwat beperkte mogelijkheden waar VVV nog altijd mee te kampen heeft.

Ondanks het feit dat De Graafschap thuis speelt, schatten wij VVV-Venlo iets hoger in. Met name op het middenveld heeft de ploeg uit Limburg een sterkere selectie.

Daarom luidt onze voorspelling: 1-3.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares