Voorbeschouwing Excelsior – Ajax (11-11-2018)

Excelsior – Ajax

Op nummer elf van de eredivisieranglijst vinden we het Rotterdamse Excelsior. Dat leuke clubje kan op veel sympathie rekenen. Het is dan ook knap dat men met goed beleid jaarlijks een eredivisiewaardig elftal kan samenstellen. Ondanks een verlies (2-4) van Groningen is er geen vuiltje aan de lucht bij de Rotterdamse club. Er worden punten behaald waar dat moet en men is realistisch.

Ook bij Ajax heeft men weinig reden tot klagen, of het moet de aanhoudende reeks overwinningen van PSV zijn. De Amsterdammers staan tweede in de eredivisie, doen het goed in de Champions League en laten over het algemeen goed voetbal zien. Het publiek komt weer in grote getale naar de Johan Cruijff Arena en gaat meestal positief naar huis. Zaterdagavond kostte het Ajax weinig inspanning om Willem II te verslaan en drie punten bij het totaal op te tellen. Uiteindelijk is dat wat Ajax wil.

Excelsior heeft met Koolwijk en Bruins natuurlijk leuke spelers die ook een doelpuntje mee kunnen pikken, maar het is toch van een andere orde dan Ajax. Dat is, gezien het budget, geen schande te noemen.

Ajax zal dus winnen in Rotterdam: 0-3.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares