Voorbeschouwing Excelsior – FC Utrecht (30-11-2018)

Excelsior – FC Utrecht

Competitieronde 14 wordt vrijdagavond gestart in Rotterdam als Excelsior het opneemt tegen FC Utrecht onder leiding van scheidsrechter Martens. Dit duel werd 21 keer eerder gespeeld waarbij opvalt dat Excelsior het vaak lastig heeft tegen de Utrechter die elf keer wonnen. Daar moet natuurlijk bij worden aangetekend dat Excelsior de laatste jaren een club is die meer en meer meetelt. Vorig seizoen nog werd het 2-2 tegen de Utrechters. Excelsior staat, na de overwinning op Emmen, op een uitstekende elfde plaats, maar moet het doen zonder Mattheij.

Ook Utrecht kent personele problemen. Onlangs werd bekend dat Makienok er weer langdurig uit zal liggen met een blessure. Spits Bahebeck is op de weg terug, maar zal (naar verwachting) na de winterstop topfit zijn. Het spitsenprobleem lijkt echter opgelost door het talent Nick Venema die uit eigen jeugd komt en elke keer laat zien te kunnen scoren. Tegen De Graafschap deed hij dat ook. Maar liefst twee keer in een kwartier tijd. Kortom: Utrecht heeft de goaltjesdief wellicht al in huis.

Omdat Utrecht op de vijfde plaats staat, zou je zeggen dat het een overwinning voor de Domstedelingen wordt komende vrijdag. Echter, wat FC Utrecht dit seizoen laat zien in verre van stabiel.

Wij rekenen toch op een kleine overwinning voor de ploeg van Dick Advocaat: 0-1.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares