Voorbeschouwing Excelsior – PEC Zwolle (17-03-2019)

Excelsior – PEC Zwolle

Excelsior en PEC Zwolle scoorden afgelopen speelronde allebei niet. Excelsior kreeg echter wel een doelpunt tegen en verloor daardoor van VVV-Venlo. PEC Zwolle speelde gelijk (0-0) tegen AZ. Beide ploegen lieten niet veel bijzonders zien, maar dat ligt heus niet alleen aan deze teams.

Dat zou dus zomaar een hele lange en saaie wedstrijd kunnen worden. Of juist niet! Want er zijn wel degelijk belangen. Beide clubs hebben evenveel punten. Door doelsaldo staat het PEC van Jaap Stam op de dertiende plaats terwijl Excelsior de nummer vijftien is. Tussen hen in zit Fortuna Sittard nog. Maar de winnaar komt even los van de probleemplekken. Kortom: het gaat ergens over.

En gaat dat stimulerend werken of juist verlammend? Wie durft op zoek te gaan naar de goal? Wie neemt de risico’s? Welke middenvelder schiet eens van een meter of twintig op doel? Welke grillige spits benut die ene kans? Er valt niets van te zeggen. En dat is leuk voor de liefhebber van de vaderlandse voetbalcompetitie, maar niet als je een wedstrijd moet voorspellen.

Beide ploegen lijken aan elkaar gewaagd, al heeft Zwolle net iets meer kwaliteit in huis. Toch gaan wij voor een gelijkspel waar niemand iets mee opschiet: 1-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares