Voorbeschouwing FC Emmen – Ajax (03-04-2019)

FC Emmen – Ajax

Emmen verloor zondagmiddag met 3-0 van PEC Zwolle en dat was niet geflatteerd. Het elftal van Dick Lukkien begon zo leuk aan de competitie, maar is inmiddels afgezakt naar een zeer bedenkelijke zeventiende plaats. Het verblijf in de eredivisie wil men in Emmen graag verlengen, maar dan moet eerst de nacompetitie ontlopen worden. Of dat gaat lukken is de vraag. Zeker omdat ‘het grote Ajax’ naar het noorden komt.

Als Ajax woensdagavond wint in Emmen staan de Amsterdammers voor het eerst in ruim duizend dagen weer op de eerste plaats van de eredivisie. Dat is het resultaat van een uitstekende overwinning op de huidige koploper PSV van afgelopen zondag. 3-1 werd het in de Johan Cruijjff Arena. Toch leek het even mis te gaan, want vlak na de gelijkmaker was PSV de betere ploeg. Toen Ajax ook nog met tien man kwam te staan leek de kampioensstrijd beslist. Maar een wederopstanding van de elf van Erik ten Hag zorgde er voor dat Ajax nog volop in de race is voor het kampioenschap van de Eredivisie.

FC Emmen is geen partij voor Ajax, maar PSV vergaloppeerde zich enkele maanden geleden ook. Een gewaarschuwde club telt voor twee.

Ajax wint dus. Wij denken aan 0-4.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares