Voorbeschouwing FC Emmen – AZ (19-08-2018)

FC Emmen – AZ

FC Emmen veroverde tijdens de allereerste wedstrijd in de eredivisie de harten van veel voetballiefhebbers. Het team van Dick Lukkien speelde onbevangen en aardig voetbal en won zelfs van ADO Den Haag. Bijl en Jansen hebben zich in de Drentse geschiedenisboeken gevesitigd om daar nooit meer uit te komen. Emmen leeft als nooit tevoren en zal ongetwijfeld in een uitverkocht stadion spelen tegen AZ.

Natuurlijk heeft AZ een betere ploeg dan FC Emmen, maar de lange reis naar het noorden en een wat vreemd stadion kan een lastige factor zijn. Maar laten we AZ eens bekijken. Het is knap dat de ploeg van John van den Brom al een aantal jaren goed voetbal met goede prestaties combineert en zonder problemen jeugdspelers weet over te hevelen naar het eerst elftal. De jeugdopleiding in Alkmaar doet goede zaken. Toch is AZ met Weghorst en Jahanbaksh veel goals kwijt geraakt. Het is de vraag hoe dat opgevangen gaat worden op langere termijn. Afgelopen zondag leek het nog probleemloos te gaan toen de Alkmaarders vijf goals maakten en wonnen van NAC.

FC Emmen – AZ heeft wel historie, maar alleen in de eerste divisie. Een nuchter mens zal een Alkmaarse overwinning voorspellen.

Maar wie van een gokje houdt kan gaan voor een Emmens stuntje: 1-1.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares