Voorbeschouwing FC Emmen – De Graafschap (31-08-2018)

FC Emmen – De Graafschap

FC Emmen kreeg in Amsterdam ongenadig hard slaag van Ajax. Maar liefst 5-0 was de uitslag. Wat voor Emmen spreekt is het feit dat men bleef proberen aan te vallen. Wellicht tegen beter weten in. Het Drentse sprookje is al mooi, maar kan nog mooier worden bij handhaving in de eredivisie. Dat wordt lastig voor de huidige nummer zestien van de eredivisie. Noodzakelijk is dat er dan punten gepakt worden tegen andere clubs die net gepromoveerd zijn.

De Graafschap is zo’n ploeg. De superboeren wonnen in de Play-Offs van FC Almere City en wisten bij terugkeer in de eredivisie meteen te stunten door Feyenoord te verslaan. Afgelopen weekend werd er verloren van FC Groningen (0-1) dat simpelweg gelukkiger was dan de ploeg uit Doetinchem. Volgens trainer Henk de Jong kwam zijn ploeg snelheid tekort. Dat zal dus anders moeten in Emmen, want ook De Graafschap wil de punten pakken tegen de kleinere teams uit de competitie.

FC Emmen speelt thuis en wil het eigen publiek een feestje cadeau doen. Maar ook De Graafschap zal de trouwe supportersschare willen verwennen. Of dit allemaal ook maar iets uitmaakt valt te bezien.

Puur voetballend lijkt De Graafschap ons net iets verder: 1-2.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares