Voorbeschouwing FC Groningen – Ajax (20-04-2019)

FC Groningen – Ajax

FC Groningen staat momenteel op de negende plaats en is bezig aan een knappe comeback in de eredivisie na een dramatische start van het seizoen. Afgelopen weekend werd de noordelijke derby tegen SC Heerenveen met 1-1 gelijkgespeeld, maar ook deels verpest door FC Groningen-supporters die vuurwerk gooiden naar fans van de Friese thuisclub. Laten we hopen dat deze mensen zich rond de wedstrijd tegen Ajax wel kunnen gedragen.

Ajax zit niet te wachten op gedoe. De Amsterdammers moeten op het moment van schrijven nog spelen tegen Juventus, maar zijn nog altijd verwikkeld in de titelstrijd met PSV. Als doelsaldo belangrijk wordt, deed Ajax afgelopen weekend goede zaken door Excelsior met 6-2 te verslaan in de eigen Johan Cruijff Arena. Doelpunten van Klaas Jan Huntelaar (3), Dusan Tadic (2) en Kasper Dolberg lieten de Amsterdamse fans juichen en hopen op een prijs aan het einde van de rit.

Over deze wedstrijd wordt veel gezegd. Met name in Eindhoven. Zo zou Groningen-trainer Danny Buijs een hekel aan Ajax hebben. Dat doet er natuurlijk helemaal niet toe. De kwaliteiten zijn doorslaggevend. En Ajax heeft meer kwaliteit dan FC Groningen.

En dus wint Ajax gewoon in het hoge noorden, denken wij: 0-3.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares