Voorbeschouwing FC Groningen – FC Utrecht (30-09-2018)

FC Groningen – FC Utrecht

FC Groningen ging zondagmiddag in eigen huis onderuit tegen AZ. Dat was te voorspellen. Al kwam Groningen, na een afgekeurde goal van AZ, nog wel verrassend op voorsprong door een doelpunt van Chabot. Daar konden de noorderlingen overigens maar kort van genieten, want twee minuten later lag de gelijkmaker al in het net. FC Gronigen komt voetballend veel te kort, maar gooide er tegen AZ een goede dosis strijd tegenaan. Dat resulteerde niet in een overwinning, maar wel in rode kaarten voor Zeefuik en Hrustic. Als Doan dan ook nog een strafschop mist zit het niet mee. Maar dat zit het al wekenlang niet bij de nummer laatst van de eredivisie.

Ook bij tegenstander FC Utrecht zit het niet mee. Waar het de slechtste competitiestart sinds jaren leek goed te maken met een stunt in De Kuip, ging het alsnog de bietenbrug op toen Robin van Persie de enige treffer van de wedstrijd scoorde. Het was de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Dick Advocaat. Overigens heeft die nog een flinke klus te verrichten als FC Utrecht de doelstelling wil behalen: eindigen bij de eerste vijf.

Nu is FC Utrecht kwalitatief natuurlijk wel sterker dan FC Groningen, dus het team van Advocaat moet toch drie punten mee kunnen nemen uit de Euroborg.

Wij voorspellen een benauwde Utrechtse zege: 1-2.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares