Voorbeschouwing FC Groningen – Fortuna Sittard (12-05-2019)

FC Groningen – Fortuna Sittard

FC Groningen is de huidige nummer negen van de eredivisie en het is een wereldprestatie dat de Noorderlingen meestrijden om plaatsing voor de Play-Offs. Dat had niemand verwacht. Danny Buijs verdient een groot compliment. Maar Groningen zal er nog wel twee wedstrijden alles aan moeten doen om het feest te kunnen vieren. In laatste zestien duels tegen Fortuna Sittard was Groningen twaalf keer de sterkste. Dat geeft de Groningse burger moed. Minder positief is dat FC Groningen de laatste twee duels verloor.

Fortuna Sittard staat veertiende maar is nog niet veilig. De voordsprong op nummer zestien, De Graafschap, is vijf punten. Een overwinning in de Groningse Euroborg kan een flinke stap vooruit zijn voor Fortuna Sittard dat dan als promovendus behouden zou blijven voor de eredivisie. En dat is dan weer een prestatie van formaat. Fortuna komt van ver. Meerdere malen moesten de Limburgse voetbalfans vrezen voor het voortbestaan van hun club.

Ook was er ooit sprake van een fusie met MVV en Roda JC tot FC Limburg. Van die drie clubs was Fortuna het lelijke eendje, maar nu de enige eredivisieclub. Het kan verkeren.

Wij voorspellen een leuke wedstrijd tussen twee ploegen die de punten hard nodig hebben: 2-2.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares