Voorbeschouwing FC Groningen – PSV (27-10-2018)

FC Groningen – PSV

FC Groningen staat inmiddels, samen met NAC Breda, op de laatste plaats in de eredivisie. Dat is natuurlijk een plek die niet past bij het stadion, de supporters en status van de noorderlingen. Wel moet gezegd worden dat het niet zo vreemd is als je kijkt naar de selectie van FC Groningen en het vertoonde spel. Mimoun Mahi opende nog wel knap de score tegen Heracles Almelo, maar daarna walsten de tukkers over Groningen heen in het vorige weekend.

Koploper PSV boekte in het eigen Philips Stadion een monsterzege op FC Emmen. Het werd maar liefst 6-0. Doelpunten kwamen van de voet van Pereiro (2x), De Jong (2x), Gutierrez en Lozano. Ach, leuk voor de statistieken, maar natuurlijk geen graadmeter tegen een ploeg die dit jaar voor het eerst in de clubhistorie op het hoogste niveau speelt. Toch is PSV nog altijd koploper en bezig aan een sterk seizoen.

Nu is FC Utrecht kwalitatief natuurlijk wel sterker dan FC Groningen, dus het team van Advocaat moet toch drie punten mee kunnen nemen uit het Hitachi Stadion. Het moet wel gek lopen wil PSV de drie punten niet meenemen uit Groningen. Het team van Mark van Bommel heeft veel meer kwaliteiten en finesse dan de Groningers.

Daarom voorspellen wij zonder lang nadenken een overwinning voor de Brabanders: 0-3.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares