Voorbeschouwing FC Utrecht – ADO Den Haag (04-11-2018)

FC Utrecht – ADO Den Haag

Bij FC Utrecht werd bekend dat de roemruchte Bunnikside binnenkort met een boek over het gewelddadige verleden komt. Het affiche FC Utrecht – ADO Den Haag past daar naadloos is, want wat stonden de wedstrijden tussen deze ploegen vroeger garant voor een hoop ellende. De laatste jaren echter, staan deze wedstrijden symbool voor leuke wedstrijden met veel spanning en strijd. Dat past ook bij FC Utrecht dat momenteel langzaam uit een dal aan het klimmen is. NAC, AZ en Willem II werden verslagen en ineens staat Utrecht niet meer onderaan maar in het linkerrijtje. De zon schijnt weer boven de Domstad, al is Utrecht er nog niet.

ADO Den Haag is er ook nog niet. De ploeg van trainer Fons Groenendijk (ooit middenvelder van FC Utrecht overigens) krabbelt op na de Chinese ellende waar het diep in zat. Sportief gaat het ADO wel redelijk voor de wind. Haagse jongens als Immers en Beugelsdijk hebben de leiding in het team en bepalen het gezicht. Dat wekt sympathie op. Bovendien scoort Den Haag makkelijk met die spits El Kayathi. ADO staat elfde en wil omhoog.

FC Utrecht – ADO Den Haag is een lastig te voorspellen wedstrijd. Als Utrecht in vorm is zal het weinig problemen hebben met het zwakkere ADO. Maar Utrecht is niet in vorm. Wel tankte het vertrouwen de afgelopen weken.

Daarom denken wij dat de punten in de Domstad blijven: 1-0.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares