Voorbeschouwing FC Utrecht – De Graafschap (25-11-2018)

FC Utrecht – De Graafschap

In Utrecht leek Dick Advocaat de boel een beetje op de rit te krijgen. Er werd nog steeds slecht gespeeld, maar er werden wel punten behaald. Tot de wedstrijd tegen Vitesse. In Arnhem ging Utrecht onderuit tegen een Vitesse dat ook matig te noemen was. Toch is er hoop in de Domstad. Utrecht staat momenteel achtste en heeft als doelstelling het behalen van de Play Offs. Dat zal wel lukken met dit materiaal. De afgelopen jaren is het Utrechtse publiek verwend met verzorgd voetbal, nu komen ballen over vijf meter niet altijd aan. Het is de huidige realiteit.

De Graafschap kent een andere realiteit. De nummer zeventien van de eredivisie kan de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Het is de trouwe fans op De Vijverberg van harte gegund. Maar lastig wordt het wel voor de ploeg van Henk de Jong dat gewoonweg weinig kwaliteit in huis heeft. Dat is natuurlijk geen schande voor de promovendus, maar het zou leuk zijn als er in Doetinchem weer gevoetbald wordt met een grotere rol van betekenis.

Een aantal jaar geleden won De Graafschap compleet onverwachts, maar wel terecht, met 3-0 in Utrecht. Dat zal nu wel niet gebeuren.

Wij denken dat Utrecht de punten in de Galgenwaard houdt: 2-0.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares