Voorbeschouwing FC Utrecht – Excelsior (23-02-2019)

FC Utrecht – Excelsior

Zaterdagavond openen FC Utrecht en Excelsior de voetbalavond in Stadion Galgenwaard. Utrecht is na een aantal slechte weken omhoog aan het krabbelen. Het hield PSV knap op gelijkspel in eigen huis en won, zij het met moeite van De Graafschap. Goed is het nog niet bij het team van Dick Advocaat, maar zo lang de punten blijven komen zeurt niemand daar echt over en is er rust. Revelatie is Othmane Boussaid die wekelijks leuke dingen laat zien. Daarentegen zakken David Jensen en Nicolas Gavory steeds vaker door de ondergrens.

Excelsior boog zondagmiddag in eigen huis een achterstand om in een overwinning op FC Emmen. In drie minuten tijd waren Edwards en Eckert de helden in Kralingen. Door de overwinning zijn de Rotterdammers uit de degradatiezone. Maar met een wedstrijd in de Domstad voor de boeg kan dat volgende week weer anders zijn. Zeker in een competitie waarin de verschillen uiterst klein zijn.

Normaliter is FC Utrecht de favoriet voor de overwinning, maar gezien het spel van Willem Janssen en zijn kornuiten kan het alle kanten op.

Excelsior is grillig en onvoorspelbaar. Wij noteren een gelijkspel: 2-2.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares