Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Groningen (08-03-2019)

FC Utrecht – FC Groningen

FC Utrecht had de VAR mee in Almelo. Dat mocht ook wel een keer, want de Domstedelingen hebben zich afgelopen periode regelmatig bestolen gevoeld. Echter, strafschoppen van Gustafson en Bazoer vielen Utrecht ten deel tegen Heracles. Omdat daarvoor Sander van de Streek, Willem Jannsen en Gyrano Kerk ook doel hadden getroffen werd het uiteindelijk 1-5 voor het team van Dick Advocaat. Deze trainer besloot overigens met Michiel Kramer in de basis te starten nadat Bahebeck ziek was geworden. Opvallend: des te meer omdat jongeling Nick Venema steeds nadrukkelijker aan de deur klopt in de Galgenwaard.

FC Groningen is na de winterstop helemaal opgeleefd. Dat is knap en ook erg leuk voor trainer Danny Buijs die leek opgescheept te zijn met een selectie waar je niet blij van wordt. Toch heeft de trainer, die in het amateurvoetbal uitermate succesvol is geweest, de boel op de rit gekregen. Afgelopen weekend werd er gewonnen van VVV Venlo. Daar waren onder anderen twee strafschoppen voor nodig. Mahi maakte deze zonder problemen waarna Bel Hasani een duit in het zakje deed: 3-2.

FC Utrecht zal zich met een goed gevoel voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Een FC Groningen dat dus in vorm is. Voordeel voor de Utrechters is dat Doan bij Groningen geschorst is. Hij kreeg tegen VVV een rode kaart.

Wij voorspellen een gelijkspel: 1-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares