Voorbeschouwing FC Utrecht – NAC Breda (05-10-2018)

FC Utrecht – NAC Breda

Vrijdagavond speelt FC Utrecht in eigen huis tegen NAC Breda. Natuurlijk is de wedstrijd tussen FC Emmen en Fortuna Sittard een degradatiewedstrijd, maar deze wedstrijd tussen het teleurstellende Utrecht (16) en het dolende NAC Breda (18) kunnen we nu ook aanmerken als degradatiekraker. De winnaar doet immers goede zaken. FC Utrecht stelt de trouwe fans dit seizoen zwaar op de proef. Het heeft werkelijk nog niks laten zien. Afgelopen weekend nog werd er gelijk gespeeld tegen FC Groningen. Natuurlijk zit de club in de hoek waar de klappen vallen. De geseponeerde rode kaart van Gustafson was al de vierde rode kaart van het seizoen.

De supporters van NAC zullen zich net zo voelen als die van de Utrechtse collega’s. Ook hun team heeft nog maar weinig laten zien. De ploeg van Mitchell van der Gaag (ooit verdediger bij FC Utrecht) is zoekende en verloor zaterdagavond in eigen huis van PSV. Tegen het, net zo, spartelende Utrecht ziet NAC kansen op punten. De strijd aan gaan en de thuisclub imponeren is aldus het devies voor de Brabanders die weer de Parel van het zuiden willen worden.

FC Utrecht in eigen huis tegen NAC zou normaliter een thuisoverwinning moeten zijn. Maar niets is zeker in de Galgenwaard momenteel.

Wij voorspellen een gelijkspel: 1-1.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares