Voorbeschouwing FC Utrecht – PSV (10-02-2019)

FC Utrecht – PSV

In de Galgenwaard gaan FC Utrecht en PSV zondagmiddag het eredivisieweekend afsluiten. De Utrechter zitten in een slechte periode. In de Domstad is het woord crisis al gevallen. Maar eerlijk is eerlijk: het zat het elftal van Dick Advocaat absoluut niet mee toen het afgelopen zondag van Zwolle verloor.

Het resultaat was dat drie Utrechters mochten vertrekken. Eén daarvan (Emanuelson) als gevolg van een voetballende actie. De andere twee (teammanager Marcel Mul en middenvelder Riechedly Bazoer) na aanmerkingen op de leiding. Bazoer presteerde het om zijn kaart zelf ruim na het laatste fluitsignaal te krijgen. Ondertussen is ook Oussame Tannane op non-actief gesteld. Misschien is dat woord crisis niet eens zo onterecht gekozen.

Bij PSV is er geen vuiltje aan de lucht. Oke, enkele weken werden er punten gemorst in Emmen, maar concurrent Ajax profiteerde niet. Dus zijn de Eindhovenaren nog steeds koploper van de eredivisie. Voorwaar een knappe prestatie van Mark van Bommel die in zijn eerste jaar als hoofdtrainer in de eredivisie kampioen kan worden. In eigen huis won PSV zondagmiddag zonder problemen van Fortuna Sittard (5-0).

FC Utrecht in eigen huis. Dat was in andere tijden nog wel eens reden om je minder te verheugen op een pot voetbal als tegenstander zijnde. Op dit moment niet.

PSV gaat ook in Utrecht winnen: 0-4.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares