Voorbeschouwing FC Utrecht – Vitesse (14-04-2019)

FC Utrecht – Vitesse

Wat ging FC Utrecht hard onderuit in Den Haag zaterdagavond. 5-0 werd het voor ADO. En dat in een week waarin Utrecht eerst Feyenoord in eigen huis versloeg en daarna een record vestigde door met 2-6 te winnen in Venlo waar VVV op de slachtbank werd gelegd. De nederlaag komt daardoor extra hard aan bij het elftal van Dick Advocaat. Laatstgenoemde wisselde ook nog eens verdediger Timo Letschert om disciplinaire redenen na een woordenwisseling in de kleedkamer tijdens de thee. In de strijd om de vierde of zelfs derde plaats van de eredivisie lijkt FC Utrecht te zijn afgehaakt.

En dan mag het thuis tegen Vitesse spelen. En Vitesse is in vorm, getuige het gelijkspel dat het behaalde tegen PSV. Daarmee werd PSV koploper-af, maar er had meer in gezeten voor de Arnhemmers. Zelf staat Vitesse op de zevende plek van de eredivisie op vier punten achterstand van FC Utrecht. Een overwinning op deze concurrent is dus welkom.

Maar FC Utrecht zal zich voor het eigen publiek willen revancheren voor de offday in Den Haag. Of dat gaat lukken wagen wij te betwijfelen.

Het lijkt te rommelen in Utrecht terwijl Vitesse steeds meer in vorm komt. Wij noteren een gelijkspel: 2-2.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares